Bahan-bahan:
500 gm daging steak/tenderloin [bersihkan]
1 s/b kicap pekat
1 s/k madu/gula
1 s/b sos plum
Bahan kisar:
1 s/k lada hitam
3 ulas bawang putih
2 ulas bawang
1 batang serai
1 inci halia
SOS LADA HITAM :
1 s/b lada hitam
1 s/b tepung jagung ]
1 cawan air ] bancuhkan
1 s/b sos tomato1 s/b kicap pekat
Cara Memasak:
1. Daging dipotong lebar setebal 1 cm [1/2 inci].2. Gaulkan semua bahan yg disediakan dan perapkan selama 4 atau 5 jam.3. Masukkan semua bahan dalam non-stick pan dan tutupkan dgn tudung.4. Masakkan atas api sederhana sehingga air kering dan daging lembut.5. Angkat daging dan sediakan sos.
SOS LADA HITAM: